Mire jó az NLP? 3.

NLP az egyes életterületeken

<<< Az előző részt elolvashatod itt.

A következő cikkben néhány életterületre, szakmára akarok adni pár alkalmazási példát. Ez csak néhány kiragadott példa, igazából az NLP eszközök felhasználásának lehetősége végtelen. Teljesen az egyén kreativitására van bízva, hogy egy-egy gyakorlatot, NLP-s eszközt, modellt milyen helyzetekben és hogyan használunk. Az tanfolyamokon mi természetesen elmondjuk, hogy egy-egy gyakorlat hogyan működik, milyen helyzetekre lehet jó. A többi már csak rajtad múlik… Tanulás és gyakorlás, megtapasztalás…

Nem titkolt szándékom az is, hogy egy-egy élethelyzetben levő alkalmazási példával kedvet csináljak ahhoz, hogy érdemes lehet az NLP-t megtanulni, és használni a mindennapjainkban. 

A változásról általában

Ha tudatosan akarunk változni, változtatni, akkor érdemes jó célokat kitűzni. Itt változás alatt egy eredmény, egy siker elérését is értem, hiszen minden eredmény változást hoz az életünkben. Valamit elértem, valamit létrehoztam, megtanultam, jól érzem magam. Ez is mind-mind változás, amik egy célkitűzéssel kezdődnek. Ha célok mentén élem az életem, akkor azt is magaménak tudhatom, hogy én irányítom az életem. Tudatossággal haladok valami felé, és ennek a cél(ok)nak szentelem az időmet. Ezért NLP tanfolyamokon nagy hangsúlyt fektetünk a jól megformált és ökológikus célok kitűzésére. Ezt már az NLP Bevezető hétvégén tanítjuk. Ökológia azt jelenti, hogy megvizsgáljuk, hogy a kitűzött cél az harmóniában van-e az én belső rendszeremmel, és így minden porcikám támogatja a cél elérését. Mit is jelent ez? Voltál már úgy, hogy elértél egy vágyott célt, ám a kitörő öröm helyett inkább csalódottságot éreztél? Te nem ilyen lovat akartál… És lehet, hogy olyan is volt az életedben, hogy vágytál valamire, de csak halogattad, halogattad… Vajon mi akadályozott meg eddig abban, hogy elérd?

Akiknek receptre írnám fel az NLP-t:

A tanárok

Az NLP-t egyszerűen bevinném a tanárképzésbe. Ha tanár vagy, az NLP eszközöket ad arra, hogy hogyan tudod felkelteni és fenntartani a gyerekek érdeklődését, hogyan tudsz az összes érzékszervi csatornájukra (kép-hang-érzések-ízek-illatok) hatni a tanításoddal. Észreveheted majd, hogyan működnek a sztorik (metaforák), és mennyivel könnyebben tudod metaforákkal átadni az anyagot. Elkezded majd más szemmel figyelni a viselkedéseket, és rájöhetsz, hogyan érdemes rögzítéseket alkalmazni a nebulóknál annak érdekében, hogy figyeljenek rád, lenyugodjanak, vagy éppen aktivizálódjanak, amikor szükséges. Rögzítés az, amikor valamilyen kiváltó inger és egy belső érzelmi állapot között idegi kapcsolat jön létre. Pl. alkalmazol egy varázsszót, amire rögtön lenyugszanak a gyerekek. Csak tudni érdemes, hogyan lehet és milyen időzítéssel létrehozni azt a varázsszót…

Az orvosok

Sztereotípia, és talán van némi alapja, hogy az orvosok ma még mindig a gyógyszeres kezelésekhez, terápiákhoz nyúlnak a gyógyulás érdekében, és nem embereket gyógyítanak, akikben épp most van egy betegség, hanem betegeket. Az NLP az orvosoknak hasznos eszköz lehet abban, hogy felfedezze, hogy a betegség mivoltában az elme is szerepet játszik. Vajon milyen lelki háttér húzódhat meg egy-egy betegség mögött? Ha ezt az orvosok a kérdezéstechnika segítségével fel tudják fedezni, akkor a hipnotikus nyelvi minták segítségével több bátorítást adhatnak a gyógyuláshoz, könnyebben együttműködésre bírhatják a “beteget”, hogy részt vegyen egy kezelésben, megtanulhatják, hogy pozitív rögzítésekkel jobb állapotba hozhatják a lábadozókat, ezzel hamarabb felépülést elérve. Az NLP olyan eszköztár az orvosoknak, amelyikkel kiegészíthetik az orvosi protokollt, és mentálisan is támogathatják a gyógyulást.

Segítő foglalkozásúak, szociális munkások, ápolók, mentálhigiénés szakemberek

Sokan vannak, akik azt az életfeladatot választják, hogy támogassanak másokat, felemeljék, felkarolják, támaszuk legyen. Vannak köztük olyanok, akik nehéz sorsú emberekkel foglalkoznak. Először is nekik nagyon fontos, hogy meg tudják őrizni tartásukat, így tudnak a legtöbbet segíteni. Fontos az empátia, azonban ha érzelmileg megérint egy sors, akkor elgyengülhetek, beszippanthat a másik ember élete. Fontos, hogy legyen eszköze egy segítő embernek arra, hogy a másik életét támogassa, de azon kívül maradjon. Emellett pedig sokszor a kommunikációval tud a legtöbbet segíteni, az NLP kommunikációs eszközei (Metamodell, Milton-modell) segítenek abban, hogy segítőként a támogatottat hozzásegítse az erőforrásaihoz, hogy a figyelmét arra fordítsa neki, amerre a kiút van. Így adjon nekik hitet a változáshoz, talpraálláshoz.

Coachok, trénerek, terapeuták

Ma még mindig találkozom coachokkal, akiktől ha megkérdezem, hogy ismeri-e az NLP-t, akkor “hallottam már róla” a válasz. És ezzel együtt pedig számos NLP-s technikát tanítanak a képzéseken, amiről nincs kihangsúlyozva, hogy ez NLP. Azt gondolom, hogy ma az NLP-t még mindig nagyon kevesen használják és alkalmazzák a klienssel való munkában. Persze az is benne van, hogy egy coaching célt anyagilag megéri csak 4-5 alkalom után elérni, pedig ugyanezt a célt egy jól megválasztott NLP-s technikával lehet, hogy 1-2 alkalom után el lehet érni. Korábbi cikkemben már írtam az NLP fejezeteiről, egy coach, tréner, terapeuta mindegyik fejezet eszközeire megtalálhatja, hogyan tudja beépíteni a hétköznapjaiba, a munkájába.

Trénerek megtanulhatják azt, hogyan tudják a tréningjeiket még élményszerűbbé tenni, hogyan lehet az egyes feladatokat átélni, és nem csak beszélni róla. Amit a résztvevő átél, az biztosan jobban megmarad, mint amiről csak hall, vagy egy prezentációt lát. Ugyancsak fejleszthetik az előadási stílusukat, önbizalmukat a nyilvános beszédben, megszabadulhatnak a lámpaláztól.

 

Az NLP a hétköznapokban:

Business coachok, üzleti alkalmazások

Business coachingban általában a megbízó elég pontosan körülhatárolja a kolléga fejlesztési célját, és elvárják, hogy mindezt a lehető legkevesebb ülés alkalommal érjük el. Az NLP-ben több olyan eszköz is van, amivel eleget tehetünk a megbízó elvárásainak. A business coach néhány NLP-s technikát meg is taníthat az ügyfelének, amit ő később sikerrel alkalmazhat. Az NLP-ben vannak technikák, amelyekkel a munkahelyi konfliktusokat kezelhetjük eredményesebben, fejleszthetjük a kollégák motivációját, problémás helyzeteket oldhatunk meg könnyebben, pl. nézőpont váltásos technikákkal, vagy olyanok modellezésével, akik már sikeresen megoldottak helyzeteket, elértek célokat. Üzletkötőként a rapport (rokonszenv) technikákkal hamarabb építhetünk ki bizalmi kapcsolatot ügyfelekkel.

NLP és a család és emberi kapcsolataink

Amikor megértjük azt, hogy mindenkinek van egy saját belső térképe, egy saját – csak rá jellemző – leképezése a világról, úgy is mondhatjuk, hogy egyedi világképe, akkor sokkal jobban elfogadhatjuk és megérthetjük a másik embert. Megérthetjük és felfedezhetjük, hogy mi is az a nyelv, amit a másik ember beszél, most már tudhatjuk, hogy az ő nyelve mögött is egy térkép, egy rá jellemző világkép van. Megtanuljuk, hogyan ismerjük fel a másik kommunikációjában azt, hogyan beszél, milyen megjelenítő rendszer fontos neki. Vizuális? Auditív, vagy Érző (kinesztetikus)? Ha megtanulunk az ő megjelenítő rendszerén keresztül kommunikálni, sokkal hamarabb eljuttathatjuk az üzenetünket a másik emberhez. Azt érezhetjük, hogy megértjük egymást. Hogyan változna az életed, ha azt tapasztalnád, hogy megértenek téged? Milyen gyakran érzed azt, hogy egy hullámhosszon vagy egy másik emberrel?

 

És még sok más…

Arra most nincs elég terjedelem, hogy minden szakmának tippeket adjak, hogy az NLP-t hogyan tudja használni, miben jelenthet nekik hatékony eszközt. A fenti példák is csak kiragadottak, mert azt szoktam mondani, az NLP felhasználási lehetősége a kreatív elme által szinte majdnem végtelen.

 

A végére egy gyakorlat

Most a végén legyen egy önismereti gyakorlat. Gondold végig az egyes életterületeidet, pontozd le 1-10-ig, hogyan érzed magad azon a területen? Hogyan működik az a terület az életedben?

Energia, egészség vitalitás
Érzelmi és lelki egyensúly
Szeretet és párkapcsolat
Produktivitás és teljesítmény
Karrier, munka, hivatás
Anyagi jólét és életminőség
Hozzájárulás és hatásgyakorlás a világhoz

Melyik a leggyengébb terület? Mit gondolsz, vajon az NLP eszközeivel hány pontot tudnál rajta javítani?

A következő részekben még írok néhány alkalmazási példát, illetve néhány egyszerű gyakorlatot fogok bemutatni, hogy kipróbálhasd, hogyan lehet alkalmazni az NLP-t.  (Folytatása következik.)

Ha szeretnéd élőben is megtapasztalni az NLP működését, illetve megtanulni magát az NLP eszközöket, akkor erre több lehetőséged is van. Ha az NLP alkalmazására vagy kíváncsi, akkor választhatod a tematikus hétvégéinket, ahol NLP alapokon raktunk össze egy bizonyos cél érdekében tréningeket. 

Ha az NLP-t akarod megtanulni, mert megszólalt benned a kis hang: “Ez kell nekem!”, akkor az NLP Beveztő hétvégével tudod elkezdeni a tanulmányaidat. 

https://www.nlpakademia.hu/kepzeseink/

Ha szükséged van több információra, hogy mégis melyik tréninget válaszd, akkor gyere el a nyílt estünkre!

https://www.nlpakademia.hu/nlp-treningek-nyilt-est/

 


Szilágyi Csaba
NLP Akadémia
NLP tréner és coach

Részvételi feltételek

Az NLP Akadémia által ajánlott képzések lehetnek nyíltak vagy zártkörűek.

Ki jelentkezhet?
A nyílt képzésekre felnőtt magyar vagy a magyar nyelvet megfelelő szinten értő és beszélő külföldi állampolgár jelentkezhet. Igény szerint angol nyelvű képzéseket is tartunk.
A képzésekről az NLP Akadémia honlapján lehet tájékozódni. A tanfolyamok résztvevőivel felnőttképzési szerződést kötünk, melyhez az adatokat a fenti adatlapon kell megadni.

Hogyan jelentkezhetek?
A különböző képzésekre jelentkezhetsz a honlapon vagy e-mailben is. Ha az elérhető tájékoztatás nem nyújt elegendő információt, kérjük, keresd meg munkatársunkat, aki készséggel áll rendelkezésre.
A jelentkezési és a fizetési határidők betartása nagyon fontos a helyszínek szervezése és a tanfolyami helyed biztosítása miatt. Az NLP Akadémia fenntartja magának a helyszínváltoztatás jogát.

Hogyan fizetem a részvételi díjat?
A részvételi díj befizetése átutalással történik. Az átutalási információkat az NLP Akadémia munkatársa a felnőttképzési szerződés tervezetével együtt küldi meg. A befizetési határidő elteltével, egyéb megállapodás hiányában, a jelentkező helye nem biztosított.
A tanfolyamok időtartamától függően határozzuk meg a hiányzási lehetőségeket. A két- háromnapos képzésekről nem lehet hiányozni. Hiányzás esetén a részvételi díjat nem térítjük vissza. A résztvevő másik csoporthoz való csatlakozással tudja pótolni a kihagyott napot.

Lemondhatom-e a képzést?
A jelentkezési határidő elteltével és a teljes részvételi díj befizetését követően a képzés lemondási feltételei a következők: a képzés kezdő időpontja előtt 1 héttel a részvételi díj 50%-a visszafizethető, a képzés kezdő időpontja előtt 3 nappal 20%, ezt követően visszafizetés nem áll módunkban. Külön megállapodásban születhet döntés a befizetett díj egy későbbi tanfolyamon való felhasználásáról.

Az oktatás módja
A tréner a résztvevők segítségével bemutatja a módszereket. Nem helyzetjátékokról van szó, a résztvevők valódi problémákkal, igazi célokkal dolgoznak. A bemutatót követően a résztvevők kérdéseket tehetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mit élt át a résztvevő a gyakorlat közben és a trénernek is, aki elmagyarázza a módszer lényegét, a gyakorlat lépéseit és felhívja a figyelmet az esetleges nehézségekre. A résztvevők 2 vagy 3 fős kiscsoportokban tapasztalt coachok támogatásával megcsinálják a gyakorlatot.

A résztvevők visszajelzést kapnak, megosztják élményeiket a csoporttal és ismételten kérdéseket tehetnek fel. Megbeszélik a módszer gyakorlati alkalmazását, hol, mikor érdemes használni.

Felnőttképzési nyilvántartási szám
B/2020/004163

Adatvédelmi tájékoztató

 

Az NLP AkadémiaKft. tájékoztatja ezen az oldalon érdeklődőket és a regisztrálókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

 

1.    Az adatkezelő személyének azonosítása

Név: NLP Akadémia Kft.
Székhely: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 13. fszt. 1.
Adószám: 14897784-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-925063
E-mail: info@nlpakademia.hu
Telefon: +36-(30)-919-8280
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65098/2013

 

2.    A tájékoztató célja, hatálya

A tájékoztató célja, hogy bemutassa az NLP Akadémia Kft. által alkalmazott adatkezelést, a követett adatbiztonsági szempontokat. Hatálya az 1. pontban bemutatott adatkezelőre, honlapja látogatóira valamint tanfolyamain, tréningjein és rendezvényein résztvevő személyekre terjed ki.

 

3.    Egyes adatkezelések

 

3.1 Regisztráció hírlevél küldéséhez

3.1.1 Adatkezelés célja

A regisztráció célja, hogy a honlap látogatója – saját kezdeményezése alapján –tájékoztatásokat, ajánlatokat kaphasson az NLP Akadémia Kft. tanfolyamairól, tréningjeiről és rendezvényeiről.

3.1.2 Kezelt adatok köre, célja

A regisztráció során az oldal látogatóinak meg kell adniuk a következő adatot:
- E-mail cím
Az e-mail cím a tájékoztató megadásához szükséges és elégséges.

3.1.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az nlpakademia.hu oldalakon érdeklődő előzetes hozzájárulása.

3.1.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik – saját kezdeményezésük alapján – azonosíthatóvá kívánnak válni a 3.1.1 pontban rögzített célból.

3.1.5 Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a hírlevélről való leiratkozásig történik. A leiratkozás a hírlevélben található „Leiratkozás” gomb vagy link megnyomásával lehetséges. Emellett lehetőség van e-mailben is kérni a regisztráció törlését, melyet 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

 

3.2 Regisztráció rendezvényeinken való részvételre

3.2.1 Adatkezelés célja

Rendezvények (nyílt estek, konferenciák, szemináriumok) szervezése, lebonyolítása.

3.2.2 Kezelt adatok köre, célja

- név
- e-mail cím

A fenti adatok közül – a várható létszám ismeretén túl - a név a jelentkező azonosításához, az e-mail cím pedig a kapcsolattartáshoz szükséges és elégséges.

3.2.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az nlpakademia.hu oldalain keresztül a rendezvényekre jelentkezők előzetes hozzájárulása.

3.2.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik az nlpakademia.hu oldalain keresztül jelentkezővé válnak.

3.2.5 Adatkezelés időtartama

A rendezvények lebonyolítása után az adatokat – a cél megvalósulására tekintettel – töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

 

3.3 NLP tanfolyamra vagy tréningekre jelentkezés

3.3.1 Az adatkezelés célja

Részvétel biztosítása az NLP Akadémia Kft. által meghirdetett tanfolyamokon, tréningeken.

3.3.2 A kezelt adatok köre, célja

- név
- e-mail cím
- telefonszám
- születési hely és év
- lakó- és tartózkodási hely irányítószáma
- állampolgárság
- iskolai végzettség
- foglalkozás

A fentiek közül a név az azonosításhoz, az e-mail cím és a telefonszám a kapcsolattartáshoz, a lakóhely irányítószáma, a születési hely és év, az állampolgárság, az iskolai végzettség és a foglalkozás a törvény által előírt statisztikai adatszolgáltatáshoz szükséges. Az adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag a tanfolyami résztvevőkre vonatkozik.

3.3.3 Jogalap

Az adatkezelés alapja az NLP Akadémia Kft. tanfolyamaira, tréningjeire jelentkezők önkéntes hozzájárulása.

3.3.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik az NLP Akadémia Kft. tanfolyamaira, tréningjeire jelentkeznek.

3.3.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat ebben a körben a tanfolyam, tréning lebonyolítása után 5 évig tároljuk. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerük 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

 

3.4 Ügyfél adatbázis (címlista)

3.4.1 Az adatkezelés célja

Az ügyfél adatbázisunk az NLP Akadémia Kft. tevékenysége iránt érdeklődők, a tanfolyamokon, tréningeken, rendezvényeken részt vevők adatainak nyilvántartása.

3.4.2 A kezelt adatok köre, célja

ADAT                                                                                         ADATKEZELÉSI CÉL

- név                                                                                                   azonosítás
- e-mail cím                                                                                      kapcsolattartás
- telefonszám                                                                                  kapcsolattartás
- elkezdett, befejezett tanfolyamok                                     előmenetel nyilvántartása

3.4.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az érintettek hozzájárulása, a statisztikai adatok tekintetében pedig jogszabályi előírás.

3.4.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik akár a honlapon, akár a tanfolyamainkon előzetes tájékoztatás alapján kifejezetten hozzájárulnak adataiknak az ügyfél adatbázisban történő adatkezeléséhez.

3.4.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat 5 év után töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik adataik törlését az ügyfél nyilvántartásunkból, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

 

4.    Érintettek jogai és joggyakorlás

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni az NLP Akadémia Kft. által kezelt személyes adatairól, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését.

Az NLP Akadémia Kft. az ügyfél kérésére további tájékoztatást ad az ügyfélre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Az NLP Akadémia Kft. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban a megadott e-mail címre küldi el a kért tájékoztatást.

A regisztráció törlését az ügyfelek a „kapcsolat” menüponton keresztül, vagy az info@nlpakademia.hu e-mail címre küldött levélben kérhetik. A kérelmet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül teljesítjük.

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, pf. 5., telefon + 36 1 391 1400, fax: + 36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ).

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint - a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

 

5.    Adatfeldolgozás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az NLP Akadémia Kft. belső munkatársai jogosultak megismerni, harmadik személyek részére nem adják át és nem teszik közzé.

Az informatikai rendszer üzemeltetése körében az NLP Akadémia Kft. adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető) vesz igénybe.

Az adatfeldolgozók:

                NÉV                                                      CÍM                                                      TEVÉKENYSÉG

NETSOFT&HR BT              1131 Bp. Reitter Ferenc utca 108. 2.em.3.            rendszergazdai tevékenység
Szilvási Gabriella E.V         2131 Göd, Palczer János utca 3.                              szerződéses partner

 

Az NLP Akadémia Kft. informatikai rendszere a weboldal használatával a látogatók felhasználói szokásáról és aktivitásáról adatokat gyűjthet. Ezen adatok nem kapcsolhatók össze a látogatók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal. Ezen adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, nem tartalmaznak olyan személyes adatokat, amelyekből a látogató személye kideríthető lenne.

Minden olyan esetben, ha az NLP Akadémia Kft. az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni a szolgáltatott adatokat, erről ügyfeleit tájékoztatja, és egyben megkéri előzetes hozzájárulásukat. Kizárólag az ügyfél előzetes hozzájárulásának birtokában használhatjuk fel az ügyfél adatait eltérő célra. Az ügyfél számára biztosítjuk a kért felhasználás elleni tiltakozás lehetőségét.

6.    Adatbiztonságról

Az NLP Akadémia Kft., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó minden esetben gondoskodnak az adatok biztonságáról. Megteszünk minden olyan technikai és szervezési intézkedést, melyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A törvényi előírásoknak megfelelően megfelelő intézkedéseket tettünk az adatok védelmére, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

 

7.    Egyebek, záró rendelkezések

A rendszer a weboldalon tett látogatások alkalmával néhány cookie-t küld a látogató számítógépére, amelyek révén annak böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.
Ezen cookie-k felhasználása a következő: A böngésző programok ezen cookie-k segítségével tárolják, az NLP Akadémia Kft. webhelyén tett látogatásait, a weboldalon történt tevékenységek állapotait az oldal működése illetve a felhasználói élmény fokozása érdekében.

 

Alkalmazott cookie-k (sütik): 

- felhasználó (oldal látogató) által rögzített adatokat tároló sütik

- felhasználóközpontú munkamenet-sütik

- multimédia-lejátszó munkamenet-sütik

- a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik

 

A felhasználók az internetes böngészők adatvédelmi beállításainál kapcsolhatják ki és be a cookie kezelést. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt a cookie-k tiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatosan.

A weboldalon található, más által üzemeltetett oldalakra navigáló linkekre kattintva a látogató a weboldalt elhagyja, átlép a hivatkozott oldalakra, és adatainak kezelése attól fogva azon oldal tulajdonosa által történik. (A folyamat a böngészőprogram címsorában kísérhető figyelemmel.)
A más oldalon megadott személyes adatok, vagy más oldalak üzemeltetői rendszerében képződő, vagy a mások által gyűjtött technikai adatok kezeléséért az NLP Akadémia Kft. felelősséget nem vállal.

Amennyiben a látogató szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg annak írásos hozzájárulása nélkül, és a weboldal használata során azzal bármilyen módon kárt okozott vagy visszaél, az NLP Akadémia Kft. jogosult a látogatóval szembeni kártérítés érvényesítésére. Az NLP Akadémia Kft. ilyen esetben minden tőle telhető tájékoztatást és segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

8. A tájékoztatóban használt fogalmak

Látogató az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. honlapját bármely okból felkeresi.

Érdeklődő az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. honlapján meghirdetett programokkal kapcsolatban információt kér, aki az oldalon lehetővé tett formában a kapcsolatot felvette.

Jelentkező  az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. oldalán meghirdetett  bármely tréningre az ott megadott módon jelentkezett.

Tanfolyami résztvevő az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. felnőttképzési szerződését aláírta.