Az NLP a célkitűzés művészete

A célkitűzés művészet? Miért is? Az a művészet, hogy úgy tűzzük ki a céljainkat, hogy azok elérhetőek legyenek.

Megismerkedhetünk azokkal a kritériumokkal, amelyektől a célkitűzés működik. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, vagy nem vesszük figyelembe, valószínű, hogy kitűzött célt nem érjük el, vagy nem egészen úgy, ahogy szeretnénk.

„Nem az a legnagyobb személyes korlátod, hogy nem tudsz elérni valamit, amit akarsz, hanem az, amire még álmodban sem gondoltál, hogy megtehetnéd.”
Richard Bandler

Sok sikertörténet bizonyítja, ha teljesül valamennyi kritérium, komolyabb erőfeszítés nélkül megvalósulnak céljaink, még az Univerzum energiái is támogatnak ebben. Ha akarnánk, sem tudnánk az útjába állni. Ezért nagyon fontos az alábbi kritériumokat, feltételeket alaposan átgondolni, megfontolni.

Az elérhető cél kitűzésének minimális, ámde elégséges feltételei:
1. Pozitív megfogalmazás
2. Saját irányítás
3. Megfelelően pontos
4. Megfelelő nagyságrendű
5. Ökologikus
6. Magasabb cél által vezérelt
7. Érzékszervekkel ellenőrizhető

Az első és legfontosabb feltétel a pozitív megfogalmazás. Ha állandóan arról beszélünk, amit nem akarunk, eszünkbe sem jut, hogy ezekkel a gondolatokkal arra ösztökéljük tudattalan elménket, hogy éppen azt érje el számunkra, amit el szeretnénk kerülni. Ugyanis a tudattalan elme nem tudja értelmezni a tagadást. Tagadások helyett állításokat fogalmazzunk meg! Ez nemcsak a kimondott szavakra vonatkozik, hanem a ki nem mondott gondolatainkra is. Arra biztatom önöket, hogy figyeljük a gondolatainkat, és ha rajtakapjuk magad, hogy megint az jutott eszünkbe, amit nem akarunk, mielőtt még kimondanánk, fogalmazzuk át, és azt mondjuk ki, hogy mit szeretnénk helyette. Már az nagy változást tud hozni, ha figyelmünk fókuszába céljainkat helyezzük.

Csakis olyan célt érdemes kitűzni, ami kizárólag rajtunk múlik, és senki máson! Ha a cél elérése máson is múlik, akkor azt annak a személynek is akarnia kell, hiszen nélküle nem valósulhat meg. Kérdezzük meg a másikat, hogy ő is akarja-e! Ha igen, nyert ügyünk van! A cél közös. Ha azonban nemet mond, nem biztos, hogy érdemes győzködni. Mégis mit tehetünk, hogy a másik is azt akarja, amit mi? Ebben a helyzetben a cél csak az lehet, tudjunk úgy viselkedni, hogy ezzel képesek legyünk a másikat magunk mellé állítani.
Ha mi megváltozunk, azaz módosítjuk a viselkedésünket, a többiek reakciója is megváltozik. Azonban érdemes óvatosan bánni ezzel, mert nemcsak a saját életünk változhat meg. Elég, ha az egyik szereplő feladja a megszokott viselkedését, akár vége szakadhat a sok éve tartó családi játszmáknak, és nem biztos, hogy mindenki örömére.

Ha el akarunk érni valamit, érdemes a lehető legpontosabban megfogalmazni. Tudni kell, hogy mit akarunk, hol akarjuk, mikor és kivel akarjuk. Minél precízebben fogalmazunk meg egy célt, annál nagyobb az esély arra, hogy pontosan azt érjük el.
Különösen fontos a „mikor” meghatározása, azaz határidő kitűzése az ilyen és hasonló céloknál: „meg akarok tanulni angolul, családot akarok, le akarok fogyni, le akarok szokni a dohányzásról, az alkoholról, a hajnalig tartó számítógépezésről, stb.”

Nem elég, hogy a cél konkrét, és pontosan körülhatárolt, az is fontos, hogy megfelelő nagyságrendű legyen. A túl nagy és túl általános célokat szintén nehéz elérni. Boldog szeretnék lenni. Rendet akarok. Sikeres akarok lenni. Csak bízhatunk abban, hogy aki ilyeneket mond, tudja, hogy mire gondol. Az NLP-s célkitűzésben nem számít, hogy kisebb vagy nagyobb horderejű célt akarunk elérni. Lehet, hogy ugyanaz, például egy nyelvvizsga megszerzése, valakinek hatalmas horderejű, szinte elérhetetlen, más pedig nem a jelentősnek számító céljai között tartja számon.
Ha valaki például nagyobb rendet szeretne, érdemes megkérdezni, hogy mit jelent számára a rend, és hol szeretné először elérni. Mivel szeretné kezdeni? Ha már az íróasztalát rendben tudja tartani, jöhet a többi. Az általános célokat részcélokra érdemes bontani.

A céljainkat általában nem önmagukért akarjuk elérni. Sok ember célja, hogy gazdag legyen (ez a megfogalmazás túl általános), de valójában nem a pénzre vágyik, hanem arra, amit a pénzen megvehet, vagy biztonságra, amit a pénztől remél. Ezek a magasabb célok. E rejtett hajtóerőknek, ösztönzőknek gyakran nem vagyunk tudatában. A célokban gondolkodó embernek párhuzamosan sok célja fut, és ezeket a célokat általában valamilyen magasabb cél motiválja. Ha megkérdezzük, hogy mit ér el az adott céllal, mindig van egy felsőbb cél, és még azt is egy annál magasabb cél irányítja. Ez a magasabb cél már lehet a boldogság, a biztonság, a szeretet, az egészség, stb.

A következő feltétel, hogy a cél elérése érzékszervekkel ellenőrizhető legyen. A legjobban úgy tudjuk ezt ellenőrizni, hogy megkérjük az illetőt, mutassa be, milyen lesz, amikor elérte a célját. A következő kérdések első hallásra furcsának tűnhetnek: „Milyen leszel, amikor elérted a célod, amikor már része az életednek? Hogy fogsz járni, lélegezni? Hogyan cseng majd a hangod? Mit érzel majd belül? Mit lát majd, aki rád néz?“

Akin nem látható semmilyen fiziológiai változás (csillogóbb szem, egyenesebb tartás, fényesebb hang, stb.), arról árulkodhat, hogy nem akarja igazán a célt, nem motiválja őt eléggé, vagy már majdnem elérte. Ez a lépés azért is fontos, mert a jövő megélése az ökológiai vizsgálat egyik módszere. Ha jól érzem magam, és azt érzékelem, hogy a környezetem is támogat, akkor megfelelő célt tűztem ki. Ha kellemetlen érzéseim támadnak, különösen a gyomrom vagy a torkom tájékán, akkor a testemtől olyan jelzéseket kapok, hogy még érdemes néhány kérdést megvizsgálni. Ha teljesen átélem, hogy megvalósult a célom, és öröm helyett gyomorszorítást érzek, nem biztos, hogy érdemes erőltetni az adott célt. Ilyenkor gyakran az időzítéssel van baj, annyira gyorsan akarunk valamit elérni, hogy figyelmen kívül hagyjuk a környezetünk reakcióit, saját fizikai szükségleteinket.

Elég félelmetes élményem volt egy bemutatóban, amikor egy sikeres üzletasszony még keményebben és még többet szeretett volna dolgozni, természetesen a pihenése kárára. A saját magára szánható időből akart még lefaragni. Olyan erős fizikai jelzések érkeztek tőle, hogy abba kellett hagyni a bemutatót, mert a gyomorszorító fájdalomtól nem tudott tovább ülni a széken. Nagy nehezen sikerült meggyőzni, hogy vegye figyelmeztetésnek ezt az erős jelzést, és kezdjen el inkább azon gondolkodni, hogy miként tudna úgy dolgozni, hogy több ideje jusson a pihenésre, a családjára és saját magára. Amikor ennek egészséges arányát megtalálta, az erős fájdalom azonnal elmúlt.

Stenger Györgyi írása a Barátnő.com oldalon

 

 

Ha szeretnéd élőben is megtapasztalni az NLP működését, illetve megtanulni magát az NLP eszközöket, akkor erre több lehetőséged is van. Ha az NLP alkalmazására vagy kíváncsi, akkor választhatod a tematikus hétvégéinket, ahol NLP alapokon raktunk össze egy bizonyos cél érdekében tréningeket. 

Ha az NLP-t akarod megtanulni, mert megszólalt benned a kis hang: “Ez kell nekem!”, akkor az NLP Beveztő hétvégével tudod elkezdeni a tanulmányaidat. 

https://www.nlpakademia.hu/kepzeseink/

Ha szükséged van több információra, hogy mégis melyik tréninget válaszd, akkor gyere el a nyílt estünkre!

https://www.nlpakademia.hu/nlp-treningek-nyilt-est/

Részvételi feltételek

Az NLP Akadémia által ajánlott képzések lehetnek nyíltak vagy zártkörűek.

Ki jelentkezhet?
A nyílt képzésekre felnőtt magyar vagy a magyar nyelvet megfelelő szinten értő és beszélő külföldi állampolgár jelentkezhet. Igény szerint angol nyelvű képzéseket is tartunk.
A képzésekről az NLP Akadémia honlapján lehet tájékozódni. A tanfolyamok résztvevőivel felnőttképzési szerződést kötünk, melyhez az adatokat a fenti adatlapon kell megadni.

Hogyan jelentkezhetek?
A különböző képzésekre jelentkezhetsz a honlapon vagy e-mailben is. Ha az elérhető tájékoztatás nem nyújt elegendő információt, kérjük, keresd meg munkatársunkat, aki készséggel áll rendelkezésre.
A jelentkezési és a fizetési határidők betartása nagyon fontos a helyszínek szervezése és a tanfolyami helyed biztosítása miatt. Az NLP Akadémia fenntartja magának a helyszínváltoztatás jogát.

Hogyan fizetem a részvételi díjat?
A részvételi díj befizetése átutalással történik. Az átutalási információkat az NLP Akadémia munkatársa a felnőttképzési szerződés tervezetével együtt küldi meg. A befizetési határidő elteltével, egyéb megállapodás hiányában, a jelentkező helye nem biztosított.
A tanfolyamok időtartamától függően határozzuk meg a hiányzási lehetőségeket. A két- háromnapos képzésekről nem lehet hiányozni. Hiányzás esetén a részvételi díjat nem térítjük vissza. A résztvevő másik csoporthoz való csatlakozással tudja pótolni a kihagyott napot.

Lemondhatom-e a képzést?
A jelentkezési határidő elteltével és a teljes részvételi díj befizetését követően a képzés lemondási feltételei a következők: a képzés kezdő időpontja előtt 1 héttel a részvételi díj 50%-a visszafizethető, a képzés kezdő időpontja előtt 3 nappal 20%, ezt követően visszafizetés nem áll módunkban. Külön megállapodásban születhet döntés a befizetett díj egy későbbi tanfolyamon való felhasználásáról.

Az oktatás módja
A tréner a résztvevők segítségével bemutatja a módszereket. Nem helyzetjátékokról van szó, a résztvevők valódi problémákkal, igazi célokkal dolgoznak. A bemutatót követően a résztvevők kérdéseket tehetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mit élt át a résztvevő a gyakorlat közben és a trénernek is, aki elmagyarázza a módszer lényegét, a gyakorlat lépéseit és felhívja a figyelmet az esetleges nehézségekre. A résztvevők 2 vagy 3 fős kiscsoportokban tapasztalt coachok támogatásával megcsinálják a gyakorlatot.

A résztvevők visszajelzést kapnak, megosztják élményeiket a csoporttal és ismételten kérdéseket tehetnek fel. Megbeszélik a módszer gyakorlati alkalmazását, hol, mikor érdemes használni.

Felnőttképzési nyilvántartási szám
B/2020/004163

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

 

Az NLP Akadémia Kft. tájékoztatja az nlpakademia.hu, i-coaching.hu, sorsfordito.hu, nlpkonyvek.hu oldalakon érdeklődőket és a regisztrálókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

1.    Az adatkezelők személyének azonosítása

Név: NLP Akadémia Kft.
Székhely: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 13. fszt. 1.
Adószám: 14897784-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-925063
E-mail: info@nlpakademia.hu
Telefon: +36-(30)-919-8280
Adatkezelési nyilvántartási szám:  NAIH-65098/2013
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004163

2.    A tájékoztató célja, hatálya

A tájékoztató célja, hogy bemutassa az NLP Akadémia Kft. által alkalmazott adatkezelést, a követett adatbiztonsági szempontokat. Hatálya az 1. pontban bemutatott adatkezelőre, honlapja látogatóira valamint képzésein, workshopjain és rendezvényein résztvevő személyekre terjed ki. Jelen szabályzat hatálya az alábbi weboldalakra terjed ki:

- nlpakademia.hu

- i-coaching.hu

- sorsfordito.hu

- nlpkonyvek.hu

3.    Egyes adatkezelések

3.1 Regisztráció hírlevél küldéséhez

3.1.1 Adatkezelés célja

A regisztráció célja, hogy a honlap látogatója – saját kezdeményezése alapján –tájékoztatásokat, ajánlatokat kaphasson az NLP Akadémia Kft. képzéseiről, workshopjairól és rendezvényeiről.

3.1.2 Kezelt adatok körei, céljai

A regisztráció során az oldal látogatóinak meg kell adniuk a következő adatot:

- E-mail cím

Az e-mail cím a tájékoztató megadásához szükséges és elégséges.

3.1.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja a 2. pontban felsorolt oldalakon érdeklődő előzetes hozzájárulása.

3.1.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik – saját kezdeményezésük alapján – azonosíthatóvá kívánnak válni a 3.1.1 pontban rögzített célból.

3.1.5 Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a hírlevélről való leiratkozásig történik. A leiratkozás a hírlevélben található „Leiratkozás” gomb vagy link megnyomásával lehetséges. Emellett lehetőség van e-mailben is kérni a regisztráció törlését, melyet 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.2 Regisztráció rendezvényeinken való részvételre

3.2.1 Adatkezelés célja

Rendezvények (nyílt estek, konferenciák) szervezése, lebonyolítása.

3.2.2 Kezelt adatok körei, céljai

- név

- e-mail cím

A fenti adatok közül – a várható létszám ismeretén túl - a név a jelentkező azonosításához, az e-mail cím pedig a kapcsolattartáshoz szükséges és elégséges.

3.2.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja a 2. pontban felsorolt oldalain keresztül a rendezvényekre jelentkezők előzetes hozzájárulása.

3.2.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik a 2. pontban felsorolt oldalain keresztül jelentkezővé válnak.

3.2.5 Adatkezelés időtartama

A rendezvények lebonyolítása után az adatokat – a cél megvalósulására tekintettel – töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

3.3 NLP képzésekre vagy workshopokra jelentkezés

3.3.1 Az adatkezelés célja

Részvétel biztosítása az NLP Akadémia által meghirdetett képzéseken vagy workshopokon.

3.3.2 A kezelt adatok körei, céljai

- név

- anyja neve

- születési hely és idő

- levelezési cím

- e-mail cím

- telefonszám

- a legmagasabb iskolai végzettség

- oktatási azonosító

A fentiek közül a név az azonosításhoz, az e-mail és levelezési cím, valamint a telefonszám a kapcsolattartáshoz, anyja neve, a születési helye és ideje, a legmagasabb iskolai végzettsége és az oktatási azonosító a hatályos jogszabályoknak megfelelő statisztikai adatszolgáltatáshoz, és tájékoztatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges.

3.3.3 Jogalap

Az adatkezelés alapja a képzéseinkre, workshopjainkra jelentkezők önkéntes hozzájárulása.

3.3.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik a képzéseinkre, workshopjainkra jelentkeznek.

3.3.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat ebben a körben a képzési dokumentumok keletkezésétől számított 8. év végéig kezeljük. Ettől függetlenül a résztvevők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerük 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön hozzájárulást kérünk.

3.4 Ügyfél adatbázis (címlista)

3.4.1 Az adatkezelés célja

Az ügyfél adatbázisunk az NLP Akadémia Kft. tevékenysége iránt érdeklődők, képzéseinken, workshopjainkon, rendezvényeken résztvevők adatainak nyilvántartása.

3.4.2 A kezelt adatok körei, céljai

ADAT ADATKEZELÉSI CÉL
név azonosítás
email cím kapcsolattartás
telefonszám kapcsolattartás
elkezdett, befejezett képzések előmenetel nyilvántartása

3.4.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az érintettek hozzájárulása

3.4.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik akár a 2. pontban felsorolt honlapokon, akár a képzéseken, akár a workshopokon előzetes tájékoztatás alapján hozzájárulnak adataiknak az ügyfél adatbázisban történő adatkezeléséhez.

3.4.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat 5 év után töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik adataik törlését az ügyfélnyilvántartásunkból, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

3.5. NLP könyvek megrendelése

3.5.1. Az adatkezelés célja

A megrendelés visszaigazolása, díjbekérő és számla kiállítása, küldése, a megrendelés teljesítése.

3.5.2. A kezelt adatok köre és célja

A megrendelő neve és címe, cég esetében cégnév, székhely és adószám. A megrendelés időpontja, a számla adatai, a számla kiállításának időpontja. A kezelt adatok a megrendelő és a megrendelés azonosítására, kapcsolattartásra, számlázásra és csomagszállításra szolgálnak. A megrendelés során megadott adatokat nem ellenőrizzük, helyességükért a megrendelő felel.

3.5.3. Jogalap

Az adatkezelés jogalapja jogszabályi előírás és az érintettek hozzájárulása.

3.5.4. Érintettek köre

Az adatkezelésben érintett személy, legyen magánszemély vagy jogi személy, aki a 2. pontban felsorolt oldalakon keresztül megrendelést ad le.

3.5.4. Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a megrendelés teljesítéséig tart. A számviteli bizonylatokat a Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése értelmében nyolc évig meg kell őrizni. A megrendelő kérelmére, hírlevél küldése céljából a megrendelő adatai bekerülhetnek az NLP Akadémia adatbázisába.

4.    Érintettek jogai és joggyakorlás

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni az NLP Akadémia Kft. által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését.

Az NLP Akadémia Kft. az ügyfél kérésére további tájékoztatást ad az ügyfélre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Az NLP Akadémia Kft. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban a magadott e-mail címre küldi el a kért tájékoztatást.

A regisztráció törlését az ügyfelek a „kapcsolat” menüponton keresztül, vagy az info@nlpakademia.hu e-mail címre küldött levélben kérhetik. A kérelmet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül teljesítjük.

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, Pf. 5., telefon + 36 1 391 1400, fax: + 36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ).

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint - a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

5.    Adatfeldolgozás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az NLP Akadémia Kft. belső munkatársai jogosultak megismerni, harmadik személyek részére nem adják át és nem teszik közzé.

Hatósági ellenőrzés során a résztvevők adatai anonim módon átadhatók a hatóságok részére a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Az informatikai rendszer üzemeltetése körében az NLP Akadémia Kft. adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető) vesz igénybe.

Az adatfeldolgozó:

NÉV CÍM TEVÉKENYSÉG
NETSOFT&HR Bt. 2360 Gyál, Wesselényi utca 17/1. rendszergazdai tevékenység

Az NLP Akadémia Kft. informatikai rendszere a weboldal használatával a látogatók felhasználói szokásáról és aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a látogatók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Minden olyan esetben, ha az NLP Akadémia Kft. az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni a szolgáltatott adatokat, erről ügyfeleit tájékoztatja, és egyben megkéri előzetes hozzájárulását, és csak annak birtokában használja fel eltérő célra. A látogató számára biztosítjuk a kért felhasználás elleni tiltakozás lehetőségét.

6.    Adatbiztonságról

Az NLP Akadémia Kft., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó minden esetben gondoskodik az adatok biztonságáról. Megteszünk minden olyan technikai és szervezési intézkedést, melyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A törvényi előírásoknak megfelelően megfelelő intézkedéseket tettünk az adatok védelmére, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

7.    Egyebek, záró rendelkezések

A rendszer a weboldalon tett látogatások alkalmával néhány cookie-t küld a látogató számítógépére, amelyek révén annak böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.

Ezen cookie-k felhasználása a következő: A böngésző programok ezen cookie-k segítségével tárolják, a NLP Akadémia Kft. webhelyén tett látogatásait, a weboldalon történt tevékenységek állapotait az oldal működése illetve a felhasználói élmény fokozása érdekében.

Alkalmazott cookie-k (sütik):

- felhasználó (oldallátogató) által rögzített adatokat tároló sütik

- felhasználó központú munkamenet-sütik

- multimédia-lejátszó munkamenet-sütik

- a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik

A felhasználók az internetes böngészők adatvédelmi beállításainál kapcsolhatják ki és be a cookie-k kezelést. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt a cookiek tiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatosan.

A weboldalon található, más által üzemeltetett oldalakra navigáló linkekre kattintva a látogató a weboldalt elhagyja, átlép a hivatkozott oldalakra, és adatainak kezelése attól fogva azon oldal tulajdonosa által történik. (A folyamat a böngészőprogram címsorában kísérhető figyelemmel.)
A más oldalon megadott személyes adatok, vagy más oldalak üzemeltetői rendszerében képződő, vagy a mások által gyűjtött technikai adatok kezeléséért az NLP Akadémia Kft. felelősséget nem vállal.

Amennyiben a látogató szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg annak írásos hozzájárulása nélkül, és a weboldal használata során azzal bármilyen módon kárt okozott vagy visszaél, az NLP Akadémia Kft. jogosult a látogatóval szembeni kártérítés érvényesítésére. Az NLP Akadémia Kft. ilyen esetben minden tőle telhető tájékoztatást és segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

A tájékoztatóban használt fogalmak

Látogató az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. honlapját bármely okból felkeresi.

Érdeklődő az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. honlapján meghirdetett programokkal kapcsolatban információt kér, aki az oldalon lehetővé tett formában a kapcsolatot felvette.

Jelentkező az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. oldalán meghirdetett bármely képzésre vagy workshopra az ott megadott módon jelentkezett.

Résztvevő az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. felnőttképzési szerződését aláírta.

Budapest, 2021. január 10.

Dr. Stenger Györgyi

ügyvezető