Csúcsszemlélet és csúcsteljesítmény

d7763ed41807680b1b88a0f06ccac127Az internet tele van olyan idézetekkel, rövid írásokkal, mantrákkal, amelyek ellátnak mindenféle jó tanáccsal, hogyan hozd ki magadból a legjobbat, hogyan lehetsz igazán sikeres, hogyan érd el legvágyottabb céljaid. Adj bele mindent, csak a csúcsteljesítménnyel érheted el, amit akarsz, és lehetsz kiváló. Ez mind szép, csak éppen azt nem mondják el, hogy hogyan érheted el a csúcsteljesítményed, hogyan hozd ki magadból a legjobbat.

Gondolom, nem árulok el titkot, a kulcs Te magad vagy. Épp ezért egy önismereti utazásra hívlak, ehhez sokat fogok kérdezni. Azért teszem ezt, hogy elgondolkodhass a válaszokon, és így összerakva a teljes képet rájöhetsz arra, hogyan hozd ki magadból a legjobbat.

Mit jelent számodra a csúcsteljesítmény? Mire gondolsz, amikor ezt a szót meghallod?

A csúcsteljesítmény tréningeket általában azzal kezdjük, hogy összeszedjük, vajon kinek mit jelent ez a szó: csúcsteljesítmény? Gyakran ezek a szavak, kifejezések kerülnek fel a táblára:

erőforrás; szabadság; egészség; sport; saját korlátaimat átlépni; változás; reakció; inspiráció; eufória; boldogság; amit tudok, beleteszem; motiváció; felszabadulás; élvezet; a legjobb tudásom; hivatás; munka; kapcsolatok; önfejlesztés; gyereknevelés; megélni, hogy a saját utamat járom; önkifejeződés; énkép; eredmény; példakép vagyok; megugrom önmagam; lelki állóképesség; kitartás; egyértelműen azt csinálom, ami a dolgom; szárnyalni; elégedettség; határtalanság; kreativitás; koncentráció; siker; élmény; flow; ledönteni a korlátainkat; kiteljesedettség; jelenlét; több van bennem; adrenalin; időtlenség; új teremtése; alkotás; könnyedség; felelősségvállalás; maximális erő.

Ugye mennyi kifejezést találtunk arra, hogy kinek mit jelent a csúcsteljesítmény? És még biztosan lehetne folytatni.

Neked mit jelent ez a szó, hogy csúcsteljesítmény? Írj egy papírra legalább 10 szót, mondatot, hasonlatot vagy metaforát!

Lehet, hogy azt is a papírra írtad, hogy számodra mit jelent, azonban még eddig nem érted el, illetve nem élted meg azt igazán, sohasem. Gondold végig, hogy mi az, amiben szeretnéd megélni a csúcsteljesítményt! Mi az a cél, amihez vezető úton, ha a fenti felsorolásból valamelyek meglennének, akkor sokkal könnyebben elérnéd azt? Van ilyen célod, amit igazán el akarsz érni??

Írd le most ezt a célod!

Mennyire vonzó számodra ez a cél?

Ha nem érzed azt a bizonyos vonzalmat, akkor két eset lehetséges. Az egyik, hogy túl könnyűnek találod, és igazán nagy motivációd nincsen, mert szinte rutin “feladat”. Vagy éppen nem is Te akarod, és ezért nem vonzó számodra. Csak meg “kell” csinálni, hogy jól, gyorsan kiemelkedően teljesíts. A másik, hogy túl nagy célt választottal, és egyszerűen irreálisnak, lehetetlennek találod elérni. Holnap megmászni a Himaláját, az szerintem is kellően irreális. Hacsak nem másztad már végig a világ magas hegyeit.

Ebből az a tanulság, hogy olyan célt válassz, amiben van kihívás, elérhetőnek érzed, vonzó számodra. Az NLP jól-formált célok megfogalmazására kiváló gyakorlatot ad neked, amivel úgy fogalmazhatod meg ökológikusan – azaz következményeket számba véve – a célodat, hogy utána minden sejted kívánja, hogy elérd.

Ha megvan a célkitűzésed, most egy pillanatra képzeld el, hogy vajon milyen is lesz az, amikor eléred a célod? Mit fognak látni rajtad, hallani tőled azok, akik a környezetedben lesznek, amikor elérted a célod? És mit fogsz érezni? Ha ez nem egy igazán pozitív érzés, akkor térj vissza a célkitűzésedhez. Tényleg ezt akarod?

Az NLP ökológiai vizsgálata a célkitűzésben azt mondja, hogy ökológikus egy cél, ha a célod által bekövetkezett változás, amely hat rád, a környezetedre, az teljességgel rendben van. Volt már olyan érzésed egy célod elérése után, hogy “én nem ilyen lovat akartam”?! Mert amikor eléred a célod, akkor valami más lesz, valami megváltozik. Valami elvész, befejeződik, abbamarad, és valami új lép a helyébe. Akarod-e ezt a változást?

Amikor azt mondom, hogy valami elvész, befejeződik, abbamarad, akkor lehet, hogy én magam hagyok abba valamit, amit eddig csináltam. Azért teszem ezt, mert már nem hasznos. Nem szolgálja a célomat. Helyette viszont valami újba kezdek. Valami hasznosabb, izgalmasabbat csinálok már. Azonban amikor azt mondom, hogy valami elvész, befejeződik, abbamarad, akkor ezek lehetnek kapcsolatok is. Amikor már elértem a célom, és emiatt megváltozott életem élem, vajon akik eddig velem tartottak, továbbra is velem maradnak? Tudom-e kezelni ezt a helyzetet? Mit fog szólni a párom, a szüleim, a barátaim, kollégák? Milyen lesz a reakcióm? Képes vagyok-e elengedni azokat a kapcsolatokat, amelyek vissza akarnak tartani? Vagy tudom-e úgy mozgatni a szálakat, hogy ezek a kapcsolatok esetleg új lendületet kapnak?

A célmegvalósítás első lépése, hogy készíts tervet, kezdd el lebontani, hogyan fogod lépésről-lépésre elérni a célodat. Hogyan eszel meg egy elefántot? Hát falatonként! Egy elefántot egyben bekapni, ugye az nem fog menni. De egy falatot? Máris mennyivel könnyebben gondolsz arra, hogyan éred el a célod. Amikor elindulsz az úton, akkor mindig elég egyszerre csak a következő lépésre koncentrálnod.

A célodért egyedül Te vagy az, aki tenni tud. Vajon milyen külső hatásoktól függ a célod? Csúcsteljesítményt abba tudsz beletenni, amiért Te tehetsz, amiért Te vagy a felelős. Listázd fel, hogy kiktől, miktől függ a célod elérése! Pontozd őket 1-10-ig, hogy mennyire függ a célod elérése az ő döntésüktől. Az 5-nél kisebbeknél gondold végig, hogy milyen más módon lehet tovább haladni, úgy, hogy ezáltal kihagyod ezeket a függőségeket. Van rá módod, hogy megtedd? Ha igen, pipa. Az 5-nél nagyobbak esetén pontozd le szintén 1-10-ig, hogy mennyire tudod befolyásolni az eredményt? És akkor máris észreveheted, hogy nem akadályokról van szó, hanem olyan részcélokról, amelyeket felvehetsz a tervedbe, hogy erre majd kidolgozol stratégiát. Például, összegyűjtesz érveket, összeraksz egy meggyőző beszédet, ami által elérhetsz valakinél egy pozitív döntést.

Mindebből azt akartam kihozni, hogy a célodért Te vagy az, aki tenni tud. Ha függőség van, akkor érdemes azt megfogalmaznod, mi az a legtöbb, amit tenni tudsz, hogy tovább haladj a célodért. Például az egy függő cél, hogy “fizetés emelést akarok kapni”. Viszont az már csak rajtad múlik, hogy fizetés emelést kérsz, és a főnöködnél előadod a világ legjobb motivációs beszédét.

Van még egy, amiről érdemes szót ejtenünk ahhoz, hogy teljes legyen a csúcsteljesítmény élménye.

Ahogy az előzőekben írtam, azzal foglalkozz, amit Te magad tenni tudsz a célodért. Ez teljesen igaz akkor is, ha például versenyhelyzet van, és a célod az, hogy megnyerj egy versenyt. Például sportban, de cégeknél, vállalkozóknál a piaci versenyben is igaz.

Ha azt akarod, hogy elmész egy bajnokságra és azt megnyered, majd ott vagy, aztán csak tizedik leszel, az kellően frusztráló lesz ahhoz, hogy egy idő után elmenjen a kedved a versenyzéstől. Amikor azt tűzöd ki célul, hogy most egy korábbi eredményemet akarom meghaladni, akkor az már lehet olyan motiváló, hogy egyszer csak azt veszed észre, „jé a legújabb eredményemmel meghaladtam a világcsúcsot”! Viszont tudd azt, hogy az eredmény az csak tőled függ, a helyezés az nem! Lehet, hogy egy versenyen rosszabb helyezést értél el, viszont az eredményed pontszámban, időben, stb. sokkal jobb lett, mint az előző versenyen! Meghaladtad önmagad! És egyszer csak azt veszed majd észre, hogy az eredményed az hozni fogja a helyezéseket is.

Ok, ez mind szép és jó, és lehet, hogy már eddig is kitűztél célokat, de mégsem érted el, vagy nagyobb nehézségek árán, mint azt gondoltad. Mi hát a kulcs? Mi az a fűszer, ami még hiányzik? Mik azok a fékek, vagy negatív programok, amik futnak benned, korlátozó belső monológok, belső hangok amik visszafognak, akadályoznak abban, hogy elérd a célod, és élvezettel tegyél érte.

A te muníciód, erőforrásod Te magad vagy. Mindazzal együtt, ahogy a környezeteddel vagy kapcsolatban, ahogy viselkedsz, megnyilvánulsz (beleértve a tudatos és tudattalan viselkedést, a beszédet, és belső beszédet is). Mit gondolsz, mi az, amire képes vagy? Minden tudásod megvan? Miben fejlődnél? Mik a hiedelmeid? Hiedelmek azok a tényállítások, amik ott vannak benned, “beégve”, és hatnak mindazokra, amiket eddig leírtam. Vannak korlátozó hiedelmek és pozitív, támogató hiedelmek. És legvégül, ami igazán meghatároz téged: hogyan gondolsz magadra? Mi a Te énképed? Szereted magad? Becsülöd magad?

Ez a Te csúcsteljesítményed. Kérdés, Te mit teszel ezért?

 

Szilágyi Csaba
NLP Akadémia
NLP tréner, coach
csaba.szilagyi@nlpakademia.hu

Részvételi feltételek

Az NLP Akadémia által ajánlott képzések lehetnek nyíltak vagy zártkörűek.

Ki jelentkezhet?
A nyílt képzésekre felnőtt magyar vagy a magyar nyelvet megfelelő szinten értő és beszélő külföldi állampolgár jelentkezhet. Igény szerint angol nyelvű képzéseket is tartunk.
A képzésekről az NLP Akadémia honlapján lehet tájékozódni. A tanfolyamok résztvevőivel felnőttképzési szerződést kötünk, melyhez az adatokat a fenti adatlapon kell megadni.

Hogyan jelentkezhetek?
A különböző képzésekre jelentkezhetsz a honlapon vagy e-mailben is. Ha az elérhető tájékoztatás nem nyújt elegendő információt, kérjük, keresd meg munkatársunkat, aki készséggel áll rendelkezésre.
A jelentkezési és a fizetési határidők betartása nagyon fontos a helyszínek szervezése és a tanfolyami helyed biztosítása miatt. Az NLP Akadémia fenntartja magának a helyszínváltoztatás jogát.

Hogyan fizetem a részvételi díjat?
A részvételi díj befizetése átutalással történik. Az átutalási információkat az NLP Akadémia munkatársa a felnőttképzési szerződés tervezetével együtt küldi meg. A befizetési határidő elteltével, egyéb megállapodás hiányában, a jelentkező helye nem biztosított.
A tanfolyamok időtartamától függően határozzuk meg a hiányzási lehetőségeket. A két- háromnapos képzésekről nem lehet hiányozni. Hiányzás esetén a részvételi díjat nem térítjük vissza. A résztvevő másik csoporthoz való csatlakozással tudja pótolni a kihagyott napot.

Lemondhatom-e a képzést?
A jelentkezési határidő elteltével és a teljes részvételi díj befizetését követően a képzés lemondási feltételei a következők: a képzés kezdő időpontja előtt 1 héttel a részvételi díj 50%-a visszafizethető, a képzés kezdő időpontja előtt 3 nappal 20%, ezt követően visszafizetés nem áll módunkban. Külön megállapodásban születhet döntés a befizetett díj egy későbbi tanfolyamon való felhasználásáról.

Az oktatás módja
A tréner a résztvevők segítségével bemutatja a módszereket. Nem helyzetjátékokról van szó, a résztvevők valódi problémákkal, igazi célokkal dolgoznak. A bemutatót követően a résztvevők kérdéseket tehetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mit élt át a résztvevő a gyakorlat közben és a trénernek is, aki elmagyarázza a módszer lényegét, a gyakorlat lépéseit és felhívja a figyelmet az esetleges nehézségekre. A résztvevők 2 vagy 3 fős kiscsoportokban tapasztalt coachok támogatásával megcsinálják a gyakorlatot.

A résztvevők visszajelzést kapnak, megosztják élményeiket a csoporttal és ismételten kérdéseket tehetnek fel. Megbeszélik a módszer gyakorlati alkalmazását, hol, mikor érdemes használni.

Felnőttképzési nyilvántartási szám
B/2020/004163

Adatvédelmi tájékoztató

 

Az NLP AkadémiaKft. tájékoztatja ezen az oldalon érdeklődőket és a regisztrálókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

 

1.    Az adatkezelő személyének azonosítása

Név: NLP Akadémia Kft.
Székhely: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 13. fszt. 1.
Adószám: 14897784-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-925063
E-mail: info@nlpakademia.hu
Telefon: +36-(30)-919-8280
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65098/2013

 

2.    A tájékoztató célja, hatálya

A tájékoztató célja, hogy bemutassa az NLP Akadémia Kft. által alkalmazott adatkezelést, a követett adatbiztonsági szempontokat. Hatálya az 1. pontban bemutatott adatkezelőre, honlapja látogatóira valamint tanfolyamain, tréningjein és rendezvényein résztvevő személyekre terjed ki.

 

3.    Egyes adatkezelések

 

3.1 Regisztráció hírlevél küldéséhez

3.1.1 Adatkezelés célja

A regisztráció célja, hogy a honlap látogatója – saját kezdeményezése alapján –tájékoztatásokat, ajánlatokat kaphasson az NLP Akadémia Kft. tanfolyamairól, tréningjeiről és rendezvényeiről.

3.1.2 Kezelt adatok köre, célja

A regisztráció során az oldal látogatóinak meg kell adniuk a következő adatot:
- E-mail cím
Az e-mail cím a tájékoztató megadásához szükséges és elégséges.

3.1.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az nlpakademia.hu oldalakon érdeklődő előzetes hozzájárulása.

3.1.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik – saját kezdeményezésük alapján – azonosíthatóvá kívánnak válni a 3.1.1 pontban rögzített célból.

3.1.5 Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a hírlevélről való leiratkozásig történik. A leiratkozás a hírlevélben található „Leiratkozás” gomb vagy link megnyomásával lehetséges. Emellett lehetőség van e-mailben is kérni a regisztráció törlését, melyet 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

 

3.2 Regisztráció rendezvényeinken való részvételre

3.2.1 Adatkezelés célja

Rendezvények (nyílt estek, konferenciák, szemináriumok) szervezése, lebonyolítása.

3.2.2 Kezelt adatok köre, célja

- név
- e-mail cím

A fenti adatok közül – a várható létszám ismeretén túl - a név a jelentkező azonosításához, az e-mail cím pedig a kapcsolattartáshoz szükséges és elégséges.

3.2.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az nlpakademia.hu oldalain keresztül a rendezvényekre jelentkezők előzetes hozzájárulása.

3.2.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik az nlpakademia.hu oldalain keresztül jelentkezővé válnak.

3.2.5 Adatkezelés időtartama

A rendezvények lebonyolítása után az adatokat – a cél megvalósulására tekintettel – töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

 

3.3 NLP tanfolyamra vagy tréningekre jelentkezés

3.3.1 Az adatkezelés célja

Részvétel biztosítása az NLP Akadémia Kft. által meghirdetett tanfolyamokon, tréningeken.

3.3.2 A kezelt adatok köre, célja

- név
- e-mail cím
- telefonszám
- születési hely és év
- lakó- és tartózkodási hely irányítószáma
- állampolgárság
- iskolai végzettség
- foglalkozás

A fentiek közül a név az azonosításhoz, az e-mail cím és a telefonszám a kapcsolattartáshoz, a lakóhely irányítószáma, a születési hely és év, az állampolgárság, az iskolai végzettség és a foglalkozás a törvény által előírt statisztikai adatszolgáltatáshoz szükséges. Az adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag a tanfolyami résztvevőkre vonatkozik.

3.3.3 Jogalap

Az adatkezelés alapja az NLP Akadémia Kft. tanfolyamaira, tréningjeire jelentkezők önkéntes hozzájárulása.

3.3.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik az NLP Akadémia Kft. tanfolyamaira, tréningjeire jelentkeznek.

3.3.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat ebben a körben a tanfolyam, tréning lebonyolítása után 5 évig tároljuk. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerük 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

 

3.4 Ügyfél adatbázis (címlista)

3.4.1 Az adatkezelés célja

Az ügyfél adatbázisunk az NLP Akadémia Kft. tevékenysége iránt érdeklődők, a tanfolyamokon, tréningeken, rendezvényeken részt vevők adatainak nyilvántartása.

3.4.2 A kezelt adatok köre, célja

ADAT                                                                                         ADATKEZELÉSI CÉL

- név                                                                                                   azonosítás
- e-mail cím                                                                                      kapcsolattartás
- telefonszám                                                                                  kapcsolattartás
- elkezdett, befejezett tanfolyamok                                     előmenetel nyilvántartása

3.4.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az érintettek hozzájárulása, a statisztikai adatok tekintetében pedig jogszabályi előírás.

3.4.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik akár a honlapon, akár a tanfolyamainkon előzetes tájékoztatás alapján kifejezetten hozzájárulnak adataiknak az ügyfél adatbázisban történő adatkezeléséhez.

3.4.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat 5 év után töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik adataik törlését az ügyfél nyilvántartásunkból, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

 

4.    Érintettek jogai és joggyakorlás

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni az NLP Akadémia Kft. által kezelt személyes adatairól, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését.

Az NLP Akadémia Kft. az ügyfél kérésére további tájékoztatást ad az ügyfélre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Az NLP Akadémia Kft. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban a megadott e-mail címre küldi el a kért tájékoztatást.

A regisztráció törlését az ügyfelek a „kapcsolat” menüponton keresztül, vagy az info@nlpakademia.hu e-mail címre küldött levélben kérhetik. A kérelmet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül teljesítjük.

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, pf. 5., telefon + 36 1 391 1400, fax: + 36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ).

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint - a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

 

5.    Adatfeldolgozás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az NLP Akadémia Kft. belső munkatársai jogosultak megismerni, harmadik személyek részére nem adják át és nem teszik közzé.

Az informatikai rendszer üzemeltetése körében az NLP Akadémia Kft. adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető) vesz igénybe.

Az adatfeldolgozók:

                NÉV                                                      CÍM                                                      TEVÉKENYSÉG

NETSOFT&HR BT              1131 Bp. Reitter Ferenc utca 108. 2.em.3.            rendszergazdai tevékenység
Szilvási Gabriella E.V         2131 Göd, Palczer János utca 3.                              szerződéses partner

 

Az NLP Akadémia Kft. informatikai rendszere a weboldal használatával a látogatók felhasználói szokásáról és aktivitásáról adatokat gyűjthet. Ezen adatok nem kapcsolhatók össze a látogatók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal. Ezen adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, nem tartalmaznak olyan személyes adatokat, amelyekből a látogató személye kideríthető lenne.

Minden olyan esetben, ha az NLP Akadémia Kft. az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni a szolgáltatott adatokat, erről ügyfeleit tájékoztatja, és egyben megkéri előzetes hozzájárulásukat. Kizárólag az ügyfél előzetes hozzájárulásának birtokában használhatjuk fel az ügyfél adatait eltérő célra. Az ügyfél számára biztosítjuk a kért felhasználás elleni tiltakozás lehetőségét.

6.    Adatbiztonságról

Az NLP Akadémia Kft., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó minden esetben gondoskodnak az adatok biztonságáról. Megteszünk minden olyan technikai és szervezési intézkedést, melyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A törvényi előírásoknak megfelelően megfelelő intézkedéseket tettünk az adatok védelmére, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

 

7.    Egyebek, záró rendelkezések

A rendszer a weboldalon tett látogatások alkalmával néhány cookie-t küld a látogató számítógépére, amelyek révén annak böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.
Ezen cookie-k felhasználása a következő: A böngésző programok ezen cookie-k segítségével tárolják, az NLP Akadémia Kft. webhelyén tett látogatásait, a weboldalon történt tevékenységek állapotait az oldal működése illetve a felhasználói élmény fokozása érdekében.

 

Alkalmazott cookie-k (sütik): 

- felhasználó (oldal látogató) által rögzített adatokat tároló sütik

- felhasználóközpontú munkamenet-sütik

- multimédia-lejátszó munkamenet-sütik

- a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik

 

A felhasználók az internetes böngészők adatvédelmi beállításainál kapcsolhatják ki és be a cookie kezelést. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt a cookie-k tiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatosan.

A weboldalon található, más által üzemeltetett oldalakra navigáló linkekre kattintva a látogató a weboldalt elhagyja, átlép a hivatkozott oldalakra, és adatainak kezelése attól fogva azon oldal tulajdonosa által történik. (A folyamat a böngészőprogram címsorában kísérhető figyelemmel.)
A más oldalon megadott személyes adatok, vagy más oldalak üzemeltetői rendszerében képződő, vagy a mások által gyűjtött technikai adatok kezeléséért az NLP Akadémia Kft. felelősséget nem vállal.

Amennyiben a látogató szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg annak írásos hozzájárulása nélkül, és a weboldal használata során azzal bármilyen módon kárt okozott vagy visszaél, az NLP Akadémia Kft. jogosult a látogatóval szembeni kártérítés érvényesítésére. Az NLP Akadémia Kft. ilyen esetben minden tőle telhető tájékoztatást és segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

8. A tájékoztatóban használt fogalmak

Látogató az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. honlapját bármely okból felkeresi.

Érdeklődő az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. honlapján meghirdetett programokkal kapcsolatban információt kér, aki az oldalon lehetővé tett formában a kapcsolatot felvette.

Jelentkező  az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. oldalán meghirdetett  bármely tréningre az ott megadott módon jelentkezett.

Tanfolyami résztvevő az a személy, aki az NLP Akadémia Kft. felnőttképzési szerződését aláírta.