Az IDŐ legyen veled!

Hogyan lehet az, hogy egyesek mindig időben érkeznek, mások örökösen elkésnek?
Te melyik csoportba tartozol?

Észrevetted-e már, hogy az idő repülni látszik, ha jól érezzük magunkat, máskor meg, talán éppen akkor, amikor hajtanánk, csigalassúsággal mászik?

Hogyan lehet az, hogy valaki sokkal több mindent meg tud csinálni ugyanannyi idő alatt, mint egy másik ember?

 

Az IDŐ legyen veled! program merőben másképp közelít a témához, mint a hagyományos üzleti időgazdálkodás tréningek. Ugyanis az idő sajátos, teljesen egyéni érzékelésével foglalkozunk. Megtapasztalhatod, hogy mindenki személyes kapcsolatot ápol az idővel.

Einstein azt állítja, hogy az idő, mint olyan, önmagában egyáltalán nem is létezik. Ezért találta ki a téridő fogalmát.

A jelen pillanat kivételével az időt csak úgy tudjuk érzékelni, ha közben gondolunk is valamire, egy múltbeli élményre, vagy jövőbeli vágyott eseményekre. Ezen a tréningen nem választjuk ketté az időt és azt, ami történik benne. Azokat a dolgokat, amelyeket megtettünk, meg tehettünk volna, megtehetnénk, vagy meg akarunk tenni.

A mai világban különösen fontos ismernünk az időérzékelésünket, mivel sok mindent akarunk, ha lehet azonnal. Azaz gyorsabban, mint mások. Hiszen az idő pénz! Valóban az lenne? Pedig ez a leggyakrabban használt időmetafora. Ha valakinek kétsége lenne az időmetaforák hatásáról, nézzen csak körbe a világban, miről is szól szinte minden!

Akkor lehet, hogy a többi metaforikus megfogalmazás is működik?

  • Nem tudok időt szakítani rá.
  • Kifutok az időből.
  • Megérett rá az idő.
  • Szorít az idő.
  • Az idő nekünk dolgozik.

Te mit szoktál mondani? Mi a te időmetaforád?

Ezen a tréningen ezt is megtalálod, és ha “nem neked dolgozik”, tudsz rajta változtatni.

„Élni annyit jelent, mint tettekben, érzésekben, gondolatokban megélni az életet. Ez a tapasztalás az időben történik, így végső soron az idő a legszűkösebb erőforrásunk… Épp ezért a leglényegesebb döntéseink közé tartozik, hogy mire szánjuk és mire szenteljük az időnket.”
Csíkszentmihályi Mihály

A tréning második napján elérkezett az idő, hogy megtöltsük célokkal, olyan célokkal, amelyeket nemcsak kitűzni érdemes, hanem elérni is. A legtöbb cél ugyanis azért nem valósul meg, mert nem teljes lényünk akarja. Mi magunk szabotáljuk saját céljaink teljesülését. A tréningen arra is rájössz, hogy ez mitől van és tudsz is rajta változtatni.

A célkitűzésnél érdemes figyelembe venni az ökológiát is, ami azt jelenti: megvizsgálom, alaposan körbejárom, hogy az óhajtott változás következményeit is valóban akarom-e. Jó lesz-e az nekem és esetleg másoknak is?

Ez a tréning abban segít, hogy

  • jobban megértsd saját és mások időhöz való viszonyát
  • hatékonyabban tudj tervezni
  • elérhető célokat tudj kitűzni
  • képes legyél vonzó jövőt építeni

„A célkitűzéses gyakorlaton azt tűztem ki magam elé, hogy megszerzem angolból a felsőfokú nyelvvizsgát.”
(Csorba László)

Érdekel, hogy mindez hogyan működik? Gyere el és Te is megtudod!


Lehet, hogy most nincs alkalmas időpont, azonban szívesen kapnál tájékoztatást a következő induló tréningjeinkről, iratkozz fel itt a hírlevelünkre!